Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]

 

 

Δύο πράγματα δεν πρέπει να ξεχνάμε για τα ρούχα μας: α) όσο πιο γρήγορα επεξεργαστεί ο ειδικός το λεκέ, τόσο αυξάνουν οι πιθανότητες επιτυχίας , β) δεν πρέπει ποτέ να τρίβουμε ένα λεκέ.
Δεν φυλάμε τα ρούχα μας ποτέ σε νάυλον κλειστή σακκούλα. Ειδικά τα υφάσματα από φυσική ίνα (βαμβακερά, μεταξωτά, λινά, μάλλινα) πρέπει να αναπνέουν. Ειδάλλως δημιουργούνται κιτρινίλες. Σιδερώνουμε στο χέρι διότι επιτυγχάνουμε καλύτερη ποιότητα, ενώ η ίνα του ρούχου δεν καταστρέφεται από την παρατεταμένη επαφή με την θερμοκρασία της πρέσας.

 

 

 

 

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Τώρα που έρχεται το καλοκαίρι καλό είναι να γνωρίζουμε μερικά πράγματα γύρω από τα υφάσματα.
Το καλοκαίρι με τη ζέστη χρειαζόμαστε να φοράμε ρούχα από γνήσιες φυσικές ίνες, κυρίως φυτικές, όπως τα βαμβακερά και τα λινά.
Αυτά τα υφάσματα έχουν την ιδιότητα να «αναπνέουν» και να κρατούν δροσερό το σώμα, άσχετο από το πόσο χοντρά είναι. Μπορεί ένα ψιλό συνθετικό ύφασμα να φαίνεται πιο ελαφρύ από ένα πιο βαρύ βαμβακερό ή λινό ύφασμα, αλλά η αλήθεια είναι ότι το βαμβακερό ή το λινό έχουν δύο πολύ ωφέλιμες ιδιότητες για τον άνθρωπο.
Α) Είναι πιο δροσερά από τα συνθετικά
Β) Είναι πιο απορροφητικά. Απορροφούν με πολύ μεγάλη ευκολία όλον τον ιδρώτα του σώματός μας.
Έτσι σ’ ένα βαμβακερό ή λινό ύφασμα έχουμε την εξής μεγάλη διαφορά από ό,τι σε ένα συνθετικό ή σύμμεικτο (βαμβακερό & πολυέστερ).
Ότι δεν ζεσταίνει το σώμα για να ιδρώσει αλλά και αν ιδρώσει το σώμα μας πολύ εύκολα απορροφά όλον τον ιδρώτα μας, πράγμα που κάνει ακριβώς το αντίθετο το συνθετικό ή σύμμεικτο ύφασμα. Προκαλεί ζέστη – ιδρώτα και δεν απορροφά.

Αυτή όμως η ιδιότητα είναι ταυτόχρονα και μία ευαισθησία αυτών των υφασμάτων. Όπως απορροφά τον ιδρώτα έτσι απορροφά και τη σκόνη και το καυσαέριο του περιβάλλοντος πολύ γρήγορα και εύκολα.
Για αυτό δεν πρέπει να αφήνουμε πολύ καιρό ρούχα που έχουμε φορέσει έστω και μία φορά ακαθάριστα, και ειδικά από τη μία εποχή στην άλλη.
Δεν πρέπει να φυλάμε ρούχα ακαθάριστα, διότι αυτό που θα δημιουργήσει σε διάφορα σημεία είναι κιτρινίλες οι οποίες κάνουν δύο πράγματα στο ρούχο (στο γιακά – στις μανσέτες – στις μασχάλες).
Αφ’ενός γερνούν το ρούχο σε εκείνο το σημείο όταν μένουν λερωμένα, και αφ’ετέρου καθαρίζονται πολύ δύσκολα και με πιθανότητες να αφήσουν και ελαφρά κιτρινίλα στο σημείο εκείνο.
Έτσι λοιπόν  αγοράστε και χαρείτε τα βαμβακερά και τα λινά σας ρούχα, αλλά καθαρίστε τα συχνά, όσο πιο συχνά τόσο καλύτερα. Η ίνα μένει καθαρή, αφράτη και πολύ πιο γερή.

Καλό Καλοκαίρι!!!

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Πατήστε πάνω στους τίτλους για να διαβάσετε συμβουλές και tips για τη χρήση και περιποίηση των υφασμάτων:

Είδη υφασμάτων

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στα μάλλινα και τα βαμβακερά;

Υφάσματα από γνήσιες φυσικές ίνες

Μάλλινο το καλοκαίρι;

Τι να προσέξω ΠΡΙΝ το καθάρισμα;

Τι πρέπει να γνωρίζω για τα απορρυπαντικά και τα λευκαντικά;

Με ποιο σαπούνι να πλύνω;

Κατάλευκα ρούχα στο πλυντήριο

Συμβουλές για καλό πλύσιμο

 

Σιδέρωμα βαμβακερών ρούχων

 

 

Συμβουλές για επαγγελματίες