Λογότυπο Eταιρίας [302xX]
Πάνω Frame [668xX]

Η Ιστορία μας

 

Στις αρχές του 1960 κάπου στην Καλλιθέα, ο Νίκος Μωραΐτης, εργάτης μέχρι τότε, άνοιξε το πρώτο καθαριστήριο με 2 οικιακά πλυντήρια και έναν ξύλινο πάγκο για σιδέρωμα ως εξοπλισμό. Οι γνώσεις του μικρές, η διάθεσή του μεγάλη και η αναγκαιότητα ακόμα μεγαλύτερη. Στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το μικρό πλυντήριο είχε γίνει ένα καλό συνοικιακό καθαριστήριο. Τότε ήταν που ανέλαβε η 2η γενιά -ο Κώστας Μωραΐτης- με πολλή όρεξη, όνειρα και με μια απορία που είναι και ο σκοπός μας πλέον:


Το πρώτο κατάστημα
στην Καλλιθέα, 1960

"Πόσο καλύτερη ποιότητα  μπορούμε να προσφέρουμε; Πόσο καλύτερη εξυπηρέτηση και μεγαλύτερη διευκόλυνση μπορούν να έχουν οι πελάτες μας; Πόσο υπεύθυνη και επώνυμη μπορεί να γίνει η υπηρεσία μας, η εξυπηρέτησή μας;" 


Το εσωτερικό του 1ου καταστήματος.

Τότε ήταν που το παλιό καθαριστήριο "ΓΑΡΔΕΝΙΑ" έγινε "Καθαριστήριο MORAITIS". Αυτό σήμανε μια περίοδο με πολλά ταξίδια σε Ευρώπη και Αμερική, σε διεθνείς εκθέσεις και σεμινάρια, καθώς και επισκέψεις σε εταιρίες και εργοστάσια άλλων χωρών. Μάθαμε για νέες μεθόδους, για νέα υφάσματα, για καλύτερη επεξεργασία με φιλικά αποτελέσματα για το περιβάλλον.


Αθηνάς και Δημοσθένους, Καλλιθέα

Έτσι φτάσαμε στη 2η χιλιετία, μια εποχή που όλα αλλάζουν γρήγορα και οι απαιτήσεις των πελατών μας μεγαλώνουν. Μια και μόνη λύση υπάρχει: "η συνεχής και αδιάκοπη βελτίωση της γνώσης μας και η πιστή εφαρμογή της, προς όφελος των πελατών μας και του κοινωνικού συνόλου. Αυτό είναι το όραμά μας και γι' αυτό δουλεύουμε".

Κώστας Μωραΐτης


Η πίσω αυλή του καταστήματος, όπου στέγνωναν τα σεντόνια. Στο βάθος φαίνεται το ρέμα της οδού Δημοσθένους.Δημοσιεύσεις στο περιοδικό του International Fabricare Institure (IFI) 
από τη μετεκπαίδευση το 1985.

 

    

Εκπαίδευση και εξειδίκευση στον μεγαλύτερο οργανισμό
της Αμερικής για καθαριστήρια το 1985

 

 

 

  

  

Η οικογένεια Μωραΐτη το 1993 σε χώρους παραγωγής και αποθήκευσης.